سفارش تبلیغ
صبا ویژن

ثبت سفیر

 

شرکت تضامنی

شرکتهای تجاری را می‏توان در سه دسته تقسیم بندی نمود: 1- شرکتهایی که سرمایه عامل دخالت در تصمیم گیری‎های شرکت است مثل شرکتهای سهامی؛ 2- شرکتهایی که شخصیت شرکا تعیین کننده تصمیمات شرکت می‏باشد مثل شرکتهای تضامنی؛ 3- شرکتهایی که شخصیت شرکا و سرمایه به یک اندازه برای تصمیم گیری شرکت موثر می‏باشد.

یکی از خصایص شرکت های تجاری علاوه بر همکاری شرکاء،جستجوی سود و تقسیم آن میان شرکاء است. ،شرکت های تجاری دارای شخصیت حقوقی هستند.شرکاء با همکاری و آوردن سرمایه،یک شخصیت حقوقی را به وجود می آورند که این شخص حقوقی صاحب سرمایه می شود و دارایی به این شخص منتقل می گردد.

 تقسیم سود و زیان در شرکت تضامنی 

تقسیم سود و زیان در شرکت تضامنی بین شرکا به گونه‌ای است که شرکا به نسبت سهم‌الشرکه خود در شرکت از منافع و زیان شرکت بهره‌مند می‌شوند. نسبت به منافع، قسمت اول ماده 119قانون تجارت  مقرر می‌دارد «در شرکت تضامنی منافع به نسبت سهم‌الشرکه بین شرکا تقسیم می‌شود» و در قسمتی از ماده 124 قانون تجارت نیز تصریح شده: «در روابط بین شرکا مسئولیت هر یک از آن‌ها در تادیه قروض شرکت به نسبت سرمایه خواهد بود». البته عدالت هم همین درخواست را دارد که هر کس به تناسب سهمی خود از سود و زیان بهره داشته باشد و این موضوع در شرکتنامه‌ها هم تصریح می‌شود. در صورتی که به موضوع تصریح نشود حکم همان است که در بالا بیان شد. ولی  در تقسیم سود و زیان در شرکت تضامنی گاهی اتفاق می‌افتد که به علتی، سهم یکی از شرک در نفع  یا ضرر کمتر و بیشتر است مثلاً شرکت احتیاج دارد شخصی که دارای اعتبار زیادی است ...

جهت مشاهده ادامه مطلب به سایت موسسه حقوقی ثیبت سفیر مراجعه کنید.

 


+نوشته شده در یادداشت ثابت - سه شنبه 97/10/26ساعت 12:59 عصرتوسط il safir نظرات ( )